Billige kør-selv-ferier

Hvis familien gerne vil på ferie, så kan man som regel vælge mellem en flyrejse eller en kør-selv-ferie i egen bil. Det kan slet ikke betale sig at køre alene i bil til et land langt borte, da flyrejser både er hurtigere og billigere end bilferier, men i visse tilfælde kan det sagtens betale sig at køre selv i bilen til feriestedet. En kør-selv-ferie kan ofte vise sig at være et rigtig godt alternativ til charterrejserne, da man opnår flere fordele ved at køre selv. Fordelene opstår især, hvis man tager flere af sted sammen, og man gerne vil have masser af ting og bagage med på turen.

 

legs-434918_1280Fordele ved bilferier

Når man kører på ferie med familien til et feriested, så skal man enten medbringe en campingvogn til overnatningerne, eller man skal booke en hytte eller hotel på feriestederne. Man har langt mere frihed på en bilferie, end hvis man rejser på en charterferie, hvor man skal følge planen ved at tage fly og hotel i henhold til den bestilte rejse. På en bilferie kan man køre en rute i eget tempo, hvor man undervejs kan tage flere ophold og svinkeærinder til eventuelt at shoppe eller tage på oplevelse, idet der jo kan dukke mange interessante oplevelser op undervejs på turen. Det kan være meget spændende at handle spontant, idet ikke alt bør være planlagt på en ferie, den bør være åben for nye forslag og ideer. Man sparer altså både transporten til lufthavnen, når man tager egen bil med på ferien, og man slipper også for at skulle leje bil på feriestedet, da man jo har sin egen bil. Desuden kan man nemt få plads til bagage og souvenirs i bilen, da disse kan være anstrengende at slæbe rundt på under hele ferien.

Typer af bilferiere833b40e28f7003ecd0b470de7444e90fe76e6d21ab7164692f9c0_640_car-holiday

Man kan selv vælge, hvor man vil tage hen på en bilferie, og det mest populære er at leje et sommerhus eller en ferielejlighed, mens man ofte på skiferier kører selv til skiområdet og lejer en feriehytte. Man kan som før omtalt også medbringe telt eller campingvogn, således man overnatter på campingplads eller i naturen. Man bør blot være sikker på, at bilen er i god og forsvarlig stand, før man tager på ferie, da det totalt kan spolere en kør-selv-ferie, hvis man ikke huskede at få købt nye dæk, tjekket olie og at få lavet et generelt serviceeftersyn, således bilen burde være i stand til at køre turen uden problemer.