Hold ferie i dejligt og billigt sommerhus

I sommerferien vælger de fleste familier at tage hjemmefra i dagevis eller i flere uger, så man kan hygge sig sammen og slappe af, hvilket kan være velfortjent efter en lang periode på job og i skolen uden andre pauser end de korte weekender. Ferieøkonomien spiller naturligvis en afgørende rolle, da det jo kan koste en del at tage på charterferie med fly og hotel, eller hvis man holder ferie i Danmark og vil bo på kro eller på feriecenter. Det kan blive for primitivt at tage på teltferie med familien, så derfor vælger mange en praktisk løsning med at enten leje en campingvogn eller et passende sommerhus.

I begge tilfælde kan man få en herlig ferie med mange oplevelser men for et overskueligt feriebudget. Begge ferietyper minder om hinanden men der er da fordele og ulemper ved begge ferieformer. Hvis man ser sig lidt for, så kan prisen være nogenlunde ens for denne slags ferier, og har man ingen campingvogn, så er et sommerhus en glimrende idé at leje, når man gerne vil give familien en herlig ferie i skønne omgivelser.

Oplevelser på en ferie i sommerhus

Der findes sommerhuse i masser af størrelser med mange typer faciliteter, og derfor svinger priserne meget, og især årstiden kan ændre lejeprisen på et sommerhus markant. Hvis man er en lille familie kan et beskedent sommerhus være helt ok, men hvis man måske holder ferie med hele familien, så er det måske mere passende at leje et større og mere luksuriøst sommerhus, da alle således kan nyde stedtes faciliteter.

Man kan som regel nyde den friske natur med strand og skovarealer indenfor kort afstand fra sommerhuset, og man kan også tit køre ud og besøge lokalområdets turistattraktioner, nu da man er kørt af sted i egen bil på sommerhusferie. Den danske sommer kan variere med vejret, så derfor er det ikke altid sjovt at bade på stranden, men mange sommerhuse er heldigvis udstyret med luksuriøse wellness faciliteter som:

 • Swimmingpool.
 • Sauna.
 • Solarium.
 • Spabad.
 • Bordfodbold.
 • Bordtennis.
 • Billard.
 • Havegrill på terrassen.
 • Internet og WIFI.
 • Satellit TV.

Der ligger ofte et underholdningscenter i de fleste sommerhusområder, hvor man kan nyde stedets caféer og restauranter, samt hvor der kan være legeland for børnene. Hvis man gerne vil nyde en rolig og afslappet ferie i familiens skød er dette også en mulighed i sommerhus, da disse ligger i stor afstand fra hinanden.

Sådan finder man lave priser på leje af sommerhus

Den største kunst går ud på at finde et passende sommerhus men til den lavest mulige pris. Man finder de bedste tilbud på leje af sommerhus hos DanCenter, der jo er et af Danmarks største udlejningsbureauer. På deres hjemmeside kan man med få klik i ro og mag gennemsøge deres udvalg på en hurtig måde, idet man blot angiver sine søgekriterier med hensyn til:

 • Sommerhusets beliggenhed.
 • Sommerhusets størrelse og antal sovepladser.
 • Afstand til nærmeste sø eller strand.
 • Hvornår på året man ønsker at leje og hvor længe.

På den måde får man en liste over passende sommerhuse listet efter huslejestørrelsen. En lille smart fidus for at banke huslejen yderligere ned kan være, hvis man vælger en anden lejeperiode, der ligger lidt udenfor sæsonen. I mange tilfælde vil man kunne opnå en meget stor besparelse på måske halv pris eller mere i forhold til normalprisen. Der findes en lavpriskalender, hvor man kan tydeligt se priserne fordelt henover året, og priserne kan derfor nemt svinge for det samme luksussommerhus mellem 6.000-16.000 kr. for en uges leje.